Vi anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Ved at klikke videre accepterer du brugen af cookies.

Det er vigtigt, at du behandler dine smykker ordentligt, og viser dem lidt kærlighed, hvis du vil have dem til at holde sig pæne i lang tid.

Smykkebehandling behøver ikke være besværligt. Der er tre simple ting, du kan gøre, for at passe på dine smykker:

  1. Prøv at undgå, at de kommer i direkte kontakt med vand eller andre produkter, der indeholder kemikalier, som f.eks. sæbe, parfume, ansigtscremer eller hårprodukter. Derfor er det som hovedregel en god ide at tage dine smykker af, når du går i bad, er på stranden eller i poolen, og når du bruger produkter til hår, krop eller ansigt. Jeg plejer selv at tage mine smykker på som det sidste inden jeg går ud af døren.
  2. Selv om du er glad for dine Bobby Janco smykker er det bedst at tage dem af, når du sover.
  3. Tag dine smykker af, når du skal lave hårdt fysisk arbejde, hvad enten det er sport, havearbejde eller andet fysisk arbejde. Både sved og slag vil skade smykkerne.

Følger du disse tre råd, vil dine smykker holde sig pæne i længst tid. Men du skal selvfølgelig også gå med smykkerne og du skal ikke være bange for at bruge dem.

Alle Bobby Janco smykker er lavet af 925 sterling sølv, hvilket er et ’blødt’ metal. Det er derfor meget naturligt, at større ringe som Bobby Jancos signetringe med tiden får nogle ridser og mærker, da de vil komme i berøring med mange forskellige materialer. Dette anses ikke som en defekt i smykket, men som normalt slitage.

En del af Bobby Jancos smykker er guldbelagt med 14 karat guld. Denne belægning er også ’blød’ og vil med tiden slides af. Dette er ganske normalt for guldbelagte smykker og anses ikke som en defekt i smykket. Hvor lang tid, der går, før guldbelægningen forsvinder, afhænger af, hvordan du bruger smykket.

Alle de sten, der bruges i Bobby Janco smykker, er naturlige sten, som alle har forskellig hårdhed. Hvis stenen får et hårdt slag, er der en risiko for, at den kan flække eller gå i stykker. Derfor er det igen godt at tage ringen af, hvis man skal lave noget fysisk arbejde.

For at få de flotteste og stærkeste smykker bruger Bobby Janco anti-tarnish- og rhodium-belægninger for at undgå misfarvninger og pletter på metallet. Smykkerne, og især dem af sølv, kan dog med tiden godt oxidere lidt og få nogle mørke pletter. For at undgå dette så længe som muligt anbefales det, at man tørrer smykkerne af med en blød klud efter brug for at fjerne eventuelt olie og snavs på smykkerne.

Hvis dine smykker på et tidspunkt oxiderer eller bliver misfarvede, kan du hos en juveler eller guldsmed købe et poleringsmiddel til at fjerne det, så de kan blive så gode som nye igen. Det er vigtigt, at du rådfører dig hos en fagmand og læser instruktionerne på det produkt, du har købt, inden du bruger det.

Har dit guldbelagte smykke mistet sin guldbelægning, er det også muligt at få en ny guldbelægning hos en guldsmed.

Dine smykker har bedst af at blive opbevaret et mørkt og tørt sted, f.eks. i en stofpose eller et smykkeskrin. Smykkerne skal helst ikke ligge fremme i sollys eller steder, hvor der er for varmt eller fugtigt. Derfor anbefales det ikke, at smykkerne ligger fremme i en vindueskarm eller på badeværelset.

Jeg håber, at du bliver glad for dine smykker, og at de vil være hos dig i lang tid.

– Bobby Janco